Chloë Grace Moretz

8. února 2013 v 12:19 | Mrs X |  Herečky
Datum narození: 10. 2. 1997
Místo narození: Atlanta, Georgie, USA
Znamení: Vodnář
Výška: 163 cm
Můj názor: Chloe je velmi zajímavá mladá herečka a určitě má před sebou zářnou budoucnost. Uvidíme, co se z ní v budoucnosti vyklube.

Biografie: Chloë Grace Moretz se narodila 10. února roku 1997 v Atlantě ve státě Georgia, USA. Nyní ve věku třinácti let má na svém kontě již řadu filmů a několik hostujících rolí v seriálech.
Poprvé se před kamerou objevila jako čtyřletá a to ve dvou epizodách seriálu THE GUARDIAN. V roce 2005 její kariéra začala nabírat na obrátkách a její první filmovou rolí bylo ztvárnění Molly ve filmu HEART OF THE BEHOLDER. Následovala menší role mladé Charlie v televizním filmu FAMILY PLAN.
Poté se Chloe objevila jako Chelsea v remaku THE AMITYVILLE HORROR. Tato role byla pro její dosavadní kariéru tou nejdůležitější. Získala ji slávu i uznání filmových kritiků. V roce 2006 se objevila v menších rolích ve filmech BIG MOMMA'S HOUSE 2, ROOM 6 nebo ZOMBIES.
V roce 2007 si také vyzkoušela dabing a to v TV seriálu MY FRIENDS TIGGER & POOH. Téhož roku si zahrála i v seriálu DIRTY SEXY MONEY, kde nabírala zkušenosti aby poté uplatnila svůj mimořádný herecký talent v kritikou uznávaném snímku 500 DAYS OF SUMMER, kde si zahrála mladou Rachel.
V roce 2010 její kariéra začala nabírat na obrátkách a to především díky filmu KICK-ASS, za který sklidila, co by neohrožená Hit-Girl, mimořádný úspěch a navždy se tak vryla do srdcí nejen fanouškům komiksu. Dále stojí za zmínku vedlejší role ve filmové verzi populární dětské knihy s názvem DIARY OF A WIMPY KID. O něco lépe dopadl její další pokus v hororu LET ME IN, kde si zahrála roli šílené vražedkyně Abby.
Následující rok je pro ni ještě úspěšnější a to zejména díky filmu Martina Scorseseho HUGO, ve kterém si zahrála hlavní ženskou roli. Po tomto úspěchu se jí začaly nabídky jen hrnout a tak jí můžeme aktuálně vidět třeba ve filmu Tima Burtona DARK SHADOWS, kde si zahrála po boku samotného Johnnyho Deppa.
Na rok 2013 má domluveno hned několik dalších filmů, jako například drama THE RUT nebo komedii DANCE OF THE MIRLITONS. Navíc by letos mělo konečně odstartovat natáčení tolik očekávaného a superhrdinsky nadupaného KICK-ASS 2: BALLS TO THE WALL a Matthew Vaughn, stejně jako my, by tam rád viděl právě i Chloë.

Herecká filmografie:
2001- Ten, kdo tě chrání
2004- Zoufalé manželky
2005- 3:15 zemřeš, Rodina podle plánu, Jmenuju se Earl, Heart of the Beholder, Dnes zemřeš!
2006- Agent v sukni 2, Room 6, Studio 30 Rock, Vladařova nová škola, Zombies
2007- The Cure, Dirty Sexy Money, Kazatel smrti, Moji kamarádi Tygr a Pú
2008- Bolt- pes pro každý případ, Oko, The Pocker House, The Third Nail
2009- Unesená, 500 dní se Summer
2010- Ať vejde ten pravý, Deník slabocha, Jack and the Beanstalk, Kick-Ass
2011- Hick, Hugo a jeho velký objev, Our Deal, Scary Girl, Texaský kat
2012- The Devil and the Deep Blue Sea, Dishonered: The Tales from Dunwall, Temné stíny
2013- The Rut, Mládeži nepřístupno, Kiss-Ass: Balls to the Wall, The Drummer, Dance of the Mirlitons, Carrie
2015- Trolls







 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Co si myslíte o této herečce?

Je úžasná! 40% (28)
Mám jí ráda 14.3% (10)
Docela ujde 17.1% (12)
Neznám ji 12.9% (9)
Nesnáším ji 15.7% (11)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama