Únor 2013

Královský víkend

22. února 2013 v 10:40 | Mrs X |  Drama
Děj: Každý občas potřebuje rozptýlení od každodenních starostí. I prezident. Píše se rok 1939. K americkému prezidentovi Franklinu D. Rooseveltovi přijíždí na státní návštěvu do jeho soukromé residence král a královna Anglie. Setkání je o to významnější, že se jedná o historicky první návštěvu anglického královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolně-nou americkou morálkou na té nejvyšší společen-ské úrovni. Pro konzervativní britské panovníky je připraven piknik s hot dogy jako hlavním chodem či koupání v plavkách za účasti novinářů. Nezvyklá je pro tak významnou návštěvu i přítomnost Daisy, další ženy po boku prezidenta, vedle je-ho manželky.

Hodnocení na CSFD: 55 %
Žánr: Životopisný/ Komedie/ Drama/ Historický
Rok: 2012
Anglický název: Hyde Park on Hudson
Režie: Roger Michell
Franklin D. Roosevelt: Bill Murray
Margaret Suckleyová: Laura Linney
Eleanor Rooseveltová: Olivia Williams
Královna Elizabeth: Olivia Colman






Trailer:



Sněhurka: Jiný příběh

15. února 2013 v 13:56 | Mrs X |  Drama
Děj: Příběh je rozehrán v roce 1910, kdy je slavný matador Antonio Villalta těžce paralyzován po srážce s býkem. Jeho těhotná manželka, která tragédii sledovala, vzápětí zemře při porodu malé Carmen. Léta běží - k bezmocnému, leč stále bohatému muži se jako pijavice přisaje zlotřilá pečovatelka Encarna a stane se jeho novou manželkou. Carmen je vychovávána babičkou, ale po její smrti se musí vrátit k otci a maceše, která ji nejprve odsoudí k životu ve sklepení a po několika dalších dějových kotrmelcích i k smrti. Děvče však přežije (byť se ztrátou paměti) a je v divočině zachráněno partičkou trpaslíků, shodou okolností též zápasníků s býky. Pod jménem Sněhurka se v aréně sama proslaví, leč zákeřná macecha ještě neřekla poslední slovo.

Hodnocení na CSFD: 70 %
Žánr: Drama
Rok: 2012
Španělský název: Blancanieves
Režie: Pablo Berger
Encarna: Maribel Verdú
Antonio Villata: Daniel Giménez Cacho
Doňa Concha: Ángela Molina
Carmen: Macarena García
Můj názor: Na tento film se jistě kouknu.








Trailer:




Chloë Grace Moretz

8. února 2013 v 12:19 | Mrs X |  Herečky
Datum narození: 10. 2. 1997
Místo narození: Atlanta, Georgie, USA
Znamení: Vodnář
Výška: 163 cm
Můj názor: Chloe je velmi zajímavá mladá herečka a určitě má před sebou zářnou budoucnost. Uvidíme, co se z ní v budoucnosti vyklube.

Biografie: Chloë Grace Moretz se narodila 10. února roku 1997 v Atlantě ve státě Georgia, USA. Nyní ve věku třinácti let má na svém kontě již řadu filmů a několik hostujících rolí v seriálech.
Poprvé se před kamerou objevila jako čtyřletá a to ve dvou epizodách seriálu THE GUARDIAN. V roce 2005 její kariéra začala nabírat na obrátkách a její první filmovou rolí bylo ztvárnění Molly ve filmu HEART OF THE BEHOLDER. Následovala menší role mladé Charlie v televizním filmu FAMILY PLAN.
Poté se Chloe objevila jako Chelsea v remaku THE AMITYVILLE HORROR. Tato role byla pro její dosavadní kariéru tou nejdůležitější. Získala ji slávu i uznání filmových kritiků. V roce 2006 se objevila v menších rolích ve filmech BIG MOMMA'S HOUSE 2, ROOM 6 nebo ZOMBIES.
V roce 2007 si také vyzkoušela dabing a to v TV seriálu MY FRIENDS TIGGER & POOH. Téhož roku si zahrála i v seriálu DIRTY SEXY MONEY, kde nabírala zkušenosti aby poté uplatnila svůj mimořádný herecký talent v kritikou uznávaném snímku 500 DAYS OF SUMMER, kde si zahrála mladou Rachel.
V roce 2010 její kariéra začala nabírat na obrátkách a to především díky filmu KICK-ASS, za který sklidila, co by neohrožená Hit-Girl, mimořádný úspěch a navždy se tak vryla do srdcí nejen fanouškům komiksu. Dále stojí za zmínku vedlejší role ve filmové verzi populární dětské knihy s názvem DIARY OF A WIMPY KID. O něco lépe dopadl její další pokus v hororu LET ME IN, kde si zahrála roli šílené vražedkyně Abby.
Následující rok je pro ni ještě úspěšnější a to zejména díky filmu Martina Scorseseho HUGO, ve kterém si zahrála hlavní ženskou roli. Po tomto úspěchu se jí začaly nabídky jen hrnout a tak jí můžeme aktuálně vidět třeba ve filmu Tima Burtona DARK SHADOWS, kde si zahrála po boku samotného Johnnyho Deppa.
Na rok 2013 má domluveno hned několik dalších filmů, jako například drama THE RUT nebo komedii DANCE OF THE MIRLITONS. Navíc by letos mělo konečně odstartovat natáčení tolik očekávaného a superhrdinsky nadupaného KICK-ASS 2: BALLS TO THE WALL a Matthew Vaughn, stejně jako my, by tam rád viděl právě i Chloë.

Herecká filmografie:
2001- Ten, kdo tě chrání
2004- Zoufalé manželky
2005- 3:15 zemřeš, Rodina podle plánu, Jmenuju se Earl, Heart of the Beholder, Dnes zemřeš!
2006- Agent v sukni 2, Room 6, Studio 30 Rock, Vladařova nová škola, Zombies
2007- The Cure, Dirty Sexy Money, Kazatel smrti, Moji kamarádi Tygr a Pú
2008- Bolt- pes pro každý případ, Oko, The Pocker House, The Third Nail
2009- Unesená, 500 dní se Summer
2010- Ať vejde ten pravý, Deník slabocha, Jack and the Beanstalk, Kick-Ass
2011- Hick, Hugo a jeho velký objev, Our Deal, Scary Girl, Texaský kat
2012- The Devil and the Deep Blue Sea, Dishonered: The Tales from Dunwall, Temné stíny
2013- The Rut, Mládeži nepřístupno, Kiss-Ass: Balls to the Wall, The Drummer, Dance of the Mirlitons, Carrie
2015- Trolls








Hon na čarodějnice

7. února 2013 v 18:39 | Mrs X |  Dobrodružné filmy
Děj: Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana a jeho nejbližšího přítele Felsona. Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství...

Hodnocení na CSFD: 57 %
Žánr: Dobrodužný/ Akční/ Fantasy
Rok: 2011
Anglický název: Season of the Witch
Režie: Dominic Sena
Behmen: Nicholas Cage
Velmistr: Brian F. O´Byrne
Mila: Ada Michille Loridans
Felson: Ron Perlman
Debelzaq: Stephen Campbell Moore
Hagamar: Stephen Graham
Eckhardt: Ulrich Thomsen
Dívka: Claire Foy
Můj názor: Tenhle film má skvělou atmosféru a Nicholas Cage se pro tuto roli skvěle hodí. Fandila jsem mu při boji proti zlu, i když bylo předem jasné, že to dobře dopadne. Každopádně, skvělý film :-)








Trailer:


Mládeži nepřístupno

6. února 2013 v 19:02 | Mrs X |  Komedie
Děj: Tvůrci filmů Něco na té Mary je a Blbý a blbější vám přináší novou hustou komedii plnou těch největších hollywoodských hvězd. Přijďte se podívat, jak to dokážou rozjet Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma Thurman nebo Gerard Butler.

Hodnocení na CSFD: 47 %
Žánr: Komedie
Rok: 2013
Anglický název: Movie 43
Režie: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, James Duffy, atd.
Ellen Malloyová: Emma Stone
Juliet Hulmeová: Kate Winslet
Chloë Grace Moretz
Elizabeth Banks
atd.
Můj názor: Tenhle film byl absolutní ztráta času. Lituji, že jsem na něj šla do kina. Nedává absolutně žádný smysl a příběh je o ničem.








Trailer:


Projekt X

3. února 2013 v 17:34 | Mrs X |  Komedie
Děj: Tři studenti střední školy se pokusí vylepšit si reputaci ve škole. Dostanou nápad, který nejdřív vypadá nevinně. Uspořádají večírek, na který nikdo nezapomene, ale už nejsou připraveni na to, co po něm následuje. Informace se rychle šíří, protože sny jsou zničeny, záznamy jsou poškozeny a legenda je zrozena. "Projekt X" je varováním pro rodiče a pro policii po celém světě.

Hodnocení na CSFD: 69 %
Žánr: Komedie
Rok: 2012
Anglický název: Project X
Režie: Nima Nourizadeh
Thomas: Thomas Mann
J.B.: Jonathan Daniel Brown
Costa: Oliver Cooper
Dax: Dax Flame
Kirby: Kirby Bliss Blanton
Everett: Brady Hender
Alexis: Alexis Knapp
Můj názor: Absolutně úžasná komedie! Takhle jsem se už dlouho nebavila. Chudák Milo :-) To jak ho přivázali k balónkům pro něj muselo být vážně traumatické. Ale někdy mě vážně štval Costa, který si tam celou dobu hrál na frajera i když žádný není. Ta párty se sice zvrhla v katastrofu, ale kdo z nás by takovou pařbu nechtěl zažít?








Trailer:


Parfém: Příběh vraha

2. února 2013 v 12:13 | Mrs X |  Drama
Děj: Jean-Baptiste Grenouille má vlastnost génia - svým nosem dokáže zachytit, detailně popsat a charakterizovat všechny vůně, které se kolem něj mihnou. Okamžitě rozpozná jejich složení, míru použitých komponentů, čehož využívá pro výrobu těch nejúžasnějších parfémů na světě. Zoufale však touží po vytvoření dokonalé vůně. Naprosto zbavený citu se rozhodne vytvořit démonickou vůni, jejíž základní esencí bude vůně mladé dívky, nevinné a čisté. A učiní pro to vše...

Hodnocení na CSFD: 78 %
Žánr: Drama/ Thriller/ Krimi
Rok: 2006
Anglický název: Perfume: The Story of a Murderer
Režie: Tom Tykwer
Jean-Baptiste Grenouille: Ben Whishaw
Guiseppe Baldini: Dustin Hoffman
Pan Richis: Alan Rickman
Laure Richis: Rachel Hurd- Wood
Můj názor: Naprosto skvělé. Lépe tento film ztvárnit nejde. Fantastický příběh, který zaujme a Ben Whishaw sehrál svou roli na jedničku. Líbí se mi jak jde chladně a bez následků za svým cílem- zachytit dokonalou vůni z esence ženy.








Trailer:


Baletní střevíčky

2. února 2013 v 12:04 | Mrs X |  Drama
Děj: Příběh tří osiřelých děvčat (Pauline, Petrova a Posy), které adoptuje výstřední průzkumník strýc Mathew a jeho neteř Sylva. Příběh odehrávající se v Londýně 1930 poukazuje na splnění tří dívčích snů. Přes veliké finanční potíže se dostnou k učiteli baletu. Na podiu se všechny tři snaží si přivydělat, aby své sny mohly považovat za uskutečněné. Jejich zápas o svá přání balancuje jak střevíčky na place.

Hodnocení na CSFD: 66 %
Žánr: Drama/ Rodinný
Rok: 2007
Anglický název: Ballet Shoes
Režie: Sandra Goldbacher
Sylvia Brown: Emilia Fox
Nana: Victoria Wood
Pauline Fossil: Emma Watson
Petrova Fossil: Yasmin Paige
Posy Fossil: Lucy Boynton
Strýc Matthew: Richard Griffiths
Pan Simpson: Marc Warren
Theo Dane: Lucy Cohu
Můj názor: Na tenhle film jsem se koukla jen kvůli tomu, že tam hrála Emma Watson. Film mě sám o sobě moc nezaujal, děj je takový pomalý a prostě je natočený postaru. Jedině Emma mě nezklamala a dala filmu aspoň nějaké grády.








Trailer:


Paralelní světy

1. února 2013 v 19:19 | Mrs X |  Romantické filmy
Děj: Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda!

Hodnocení na CSFD: 66 %
Žánr: Sci-fi/ Romantický/ Drama
Rok: 2012
Anglický název: Upside Down
Režie: Juan Diego Solanas
Eden: Kirsten Dunst
Adam: Jim Sturgess
Můj názor: Film není úplně nejlépe natočený, ale musím uznat, že příběh je velmi originální a nápaditý. Jim Sturgess není můj oblíbený herec a možná, že by byl film lepší, kdyby hrál roli Adama někdo jiný.








Trailer: