Keira Knightley

10. ledna 2013 v 20:13 | Mrs X |  Herečky
Rodné jméno: Keira Christina Knightley
Datum narození: 26.3. 1985
Místo narození: Teddington, Middlesex, Anglie
Znamení: Beran
Výška: 170cm
Můj názor: Keira se mi velmi líbí jako herečka. Její herecké výkony jsou neuvěřitelné a vždy nás oslní svou krásou.

Biografie: Původně se jmenovala Kiera, ale Keira se přece jenom lépe čte a vyslovuje. Herecké předpoklady měla už od narození, protože její otec Will hrál v divadle a v televizi a matka Sharman hrála až těsně do jejího narození. Už od mala chtěla být herečkou a toužila mít vlastního agenta. Bohužel trpěla dyslexií, ale za pomoci své matky se jí tento handicap podařilo překonat. Její agent, kterého jí nakonec rodiče pořídili už v sedmi letech zařídil první setkání s kamerou. A to v televizním filmu ROYAL CELEBRATION. Podle nařízení rodičů však směla hrát pouze o prázdninách, aby neflákala školu. Ale i tak získavala další praxi v televizi.
Ve čtrnácti přišla role, která ji měla vynést do výšin. George Lucas se totiž rozhodl, že je ten správný čas znovu vzkřísit dávnou filmovou legendu a rozhodl se natočit první epizodu svého intergalagtického eposu. HVĚZDNÉ VÁLKY: EPIZODA I - SKRYTÁ HROZBA. Avšak role Keiru nikam nevynesla. Proč? Protože díky vysoké podobnosti s hlavní hvězdou Natalií Portman si zahrála její dvojnici, která ji má chránit v případě napadení. Megastart se tedy odložil až na později. A to do filmu BLAFUJ JAKO BECKHAM, kde si zahrála jednu z kamarádek hlavní hrdinky. Film se setkal s velkým úspěchem hlavně na britských ostrovech, ale ani svět tuto sportovní komedii nepřijal vlažně. A už vůbec ne vlažně ji přijala silnější polovina lidstva, kteří se do Keiry zbláznili. Hvězda byla na světě. Pak přišel režisér Richard Curtis, který ji obsadil do další romantické komedie LÁSKA NEBESKÁ, kde si zahrála po boku Colina Firtha, či Hugha Granta.
Ale nejmasovější úspěch pro ni připravil megaloman z největších. Producent Jerry Bruckheimer se rozhodl vzkřísit námořní dobrodružství a z pod režijní taktovky Gorea Verbinského sjel jeden z nejvýdělečnějších popcornových spektláků poslední doby. Keira zde byla obklopena filmovými lamači srdcí třech generací - Geoffreyim Rushem, Johnnym Deppem a Orlandem Bloomem. Spolupráce s Jerrym Bruckheimerem vyšla a tak si zahraje i v jeho dalším produkčním počinu KRÁL ARTUŠ. Můžeme tedy doufat, že Antoine Fuqua bude mít stejné štěstí jako Gore Verbinski. Ale tím pro Keiru práce nekončí; po boku Adriena Brodyho by se měla objevit v dramatu THE JACKET a s Judem Lawem v historickém dramatu TULIP FEVER režiséra Johnna Maddena.

I když je ještě víceméně teenager, tak má za sebou několik opravdu kasovních úspěchů. Ale i přesto žije doma s rodiči a bratrem a prozatím si neosvojila hvězdné manýry některých jejích hereckých kolegů. Můžeme jenom doufat, že jí to vydrží.

Herecká filmografie:
1993- Royal Celebration
1995- Nevinné lži, Vesnická aféra
1996- Treasure Seekers
1998- Návrat domů
1999- OLiver Twist, Star Wars: Epizoda 1- Skrytá hrozba
2001- Deflation, Díra, Princezna zlodějů,
2002- Blafuj jako Beckham, Doktor Živago, Prďoši, Pure
2003- Láska nebeská, Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
2004- Král Artuš
2005- Domino, Pýcha a předsudek, Svěrací kazajka
2006- Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, Příběhy ztracených duší
2007- Hedvábná cesta, Pokání, Piráti z Karibiku: Na konci světa
2008- Vévodkyně, Na hraně lásky
2010- Last Night, Londýnský gangster, Neopouštěj mě, Steve
2011- Nebezpečná metoda, Neverland
2012- Anna Karenina, Seeking a Friend for the End of the World





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Co si myslíte o této herečce?

Je úžasná! 40% (28)
Mám jí ráda 14.3% (10)
Docela ujde 17.1% (12)
Neznám ji 12.9% (9)
Nesnáším ji 15.7% (11)

Komentáře

1 Mar Mar | 24. dubna 2014 v 18:34 | Reagovat

Mám ji ráda hlavně z role v Pirátech z Karibiku a také z Pýchy a předsudku

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama