Emma Stone

25. ledna 2013 v 12:05 | Mrs X |  Herečky
Celé jméno: Emma Jean Stone
Datum narození: 6. 11. 1988
Místo narození: Scottsdale, Arizona, USA
Znamení: Štír
Výška: 168 cm
Můj názor: Mám tuto herečku ráda kvůli jejímu charisma a také pro to, že umí skvěle hrát.

Biografie: Rodačka ze Scottsdale v Arizoně, Emily Jean Stone je ve filmové branži čerstvým "zbožím", přesto má na začátečníka solidní nabídky. Emma je dcerou Jeffa a Kristy Stone a má mladšího bratra Spencera. Před kameru se toužila postavit už od dětství. Od malinka byla členkou místního divadla Valley Youth ve Phoenixu, kde se také v jedenácti letech poprvé představila na jevišti. Poté navštěvovala základní školu Sequoya. Protože ale skloubit hraní se školou není nic snadného, následující dva roky studovala doma. Za tu dobu se objevila ve více než šestnácti představeních zahrnujících například Popelku, Malou mořskou vílu, Princeznu na hrášku či Alenku v říši divů. Jeden semestr si pobyla také na Xavier College, dívčí katolické střední škole.
Když jí bylo patnáct, tak dlouho žadonila u rodičů, že se chce profesi herečky věnovat naplno, až se jí podařilo uprosit matku, která se s ní přestěhovala do Californie. Začátky ale nebývají procházkou růžovým sadem, první zkušenosti tedy nabírala v epizodních rolích v seriálech jako MEDIUM, MALCOLM V NESNÁZÍCH či LUCKY LOUIE. Pak to chvíli vypadalo docela nadějně. Zahrála si v sedmi epizodách akčního seriálu z produkce televize Fox DRIVE. Než se ovšem nový projekt stačil na obrazovkách pořádně ohřát, byl stažen z vysílání. Štěstí se ale na mladou Američanku usmálo i tak. V roce 2007 si odbyla svůj celovečerní debut v komedii SUPERBAD, kde ztvárnila postavu Jules, dívku, kterou se snaží sbalit Seth v podání Jonaha Hilla. Film se stal ve Spojených Státech kasovním trhákem, když při rozpočtu 20 milionů dolarů vydělal šestkrát tolik.
Hned poté se pustila do žánrově podobně laděného snímku THE ROCKER, který už, co se výdělku týče, tak úspěšný nebyl, Emma ale zůstávala v povědomí veřejnosti a rožšiřovala si obzory. Alespoň po hudební stránce. Pro roli Amelie se totiž naučila hrát na basu. Následně se objevila v komedii DOMÁCÍ MAZLÍČEK s Annou Faris, kde si střihla prezidentku dívčího spolku. Polepšit by si měla v romantické komedii Marka Waterse The GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST s Matthewem McConaugheym a Jennifer Garner, která brzy dorazí do kin. Nově také začala točit snímek PAPER MAN s Ryanem Reynoldsem a Jeffem Danielsem a hororovou komedii ZOMBIELAND. Časem by ráda začala produkovat vlastní projekty a přála by si zaúčinkovat v show SATURDAY NIGHT LIVE. Ve volném čase se Emma věnuje designování webových stránek a programování.

Herecká filmografie:
2000- Malcolm v nesnázích
2005- Medium, New Partridge Family, Slaský život Zacka a Codyho
2006- Lucky Louie, Studio 30 Rock
2007- Drive, Superbad
2008- Domácí mazlíček, Rocker
2009- Bejvalek se nezbavíš, Papírový hrdina, Zombieland
2010- Marmaduk, Panna nebo orel
2011- Bláznivá, zatracená láska, Černobílý svět, Kamarád taky rád
2012- Amazing Spider-Man
2013- Croodsovi, Gangster Squad- Lovci mafie, Mládeži nepřístupno
2014- The Amazing Spider-Man 2





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co si myslíte o této herečce?

Je úžasná! 40% (28)
Mám jí ráda 14.3% (10)
Docela ujde 17.1% (12)
Neznám ji 12.9% (9)
Nesnáším ji 15.7% (11)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama