Aaron Taylor-Johnson

13. ledna 2013 v 18:44 | Mrs X |  Herci
Rodné jméno: Aaron Perry JohnsonAaron
Datum narození: 13. 6. 1990
Místo narození: High Wycombe, Anglie, Velká Británie
Znamení: Blíženci
Výška: 180 cm
Můj názor: Tento herec mě zaujal především ve filmu Anna Karenina. Vidět ho v uniformě důstojníka bylo omračující a stejně tak se mi líbil v On je fakt boží!, Divoši nebo Kick-Ass.

Biografie: Herec Aaron Perry Johnson spatřil světlo světa 13. června v anglickém městě High Wycombe, kde na škole Jackie Palmer Stage School studoval zpěv, jazz a drama. Narodil se do rodiny stavebního inženýra a ženy v domácnosti. Za manželku má režisérku Sam Taylor Wood, s níž se seznámil při natáčení filmu Nowhere Boy. Se svou ženou, která je o celých 23 let starší, má dceru a druhé dítě je právě na cestě.
S hraním začínal malý Aaron už v šesti letech. Na divadelních prknech ztvárnil například syna Macbetha v představení Macbeth (1999). Po té, co se objevil v několika britských seriálech, přišla v roce 2003 jeho výraznější šance před kamerou. Zahrál si roli pouličního dareby po boku Jackie Chana a Owena Wilsona v akční komedii RYTÍŘI ZE ŠANGHAJE. V roce 2006 se objevil ve filmu režiséra Neila Burgera s názvem ILUZIONISTA. Aaron v něm ztvárnil roli mladého hlavního hrdiny Eisenheima, kterého po většinu tohoto thrilleru hrál Edward Norton. O dva roky později si střihl úlohu dívčího idolu Robbieho v teenagerovské komedii ON JE FAKT BOŽÍ.
Prvním celovečerním filmem ve kterém se Aaron Johnson objevil v hlavní roli bylo v roce 2009 životopisné drama NOWHERE BOY režisérky Sam Taylor-Wood (dnes jeho manželky), kde hrál Johna Lennona. Film vypráví o zpěvákově problémovém dětství. Za tento film získal herec, kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon, ocenění Empire Movie Awards za nejlepšího hereckého nováčka. Ve stejném roce se ještě stihl ukázat po boku Pierce Brosnana a Susan Sarandon v dramatu DAR. Dalším z jeho velkých hereckých počinů byla role teenagera Dave Lizewskiho, který se snaží stát superhrdinou ve filmové adaptaci komiksů od Marka Millera s názvem KICK-ASS. Čtyri měsíce po premiéře filmu bylo oznámeno, že se Aaron Johnson objeví i v pokračování nazvaném KICK-ASS 2: BALLS TO THE WALLS.
V psychologickém hororu CHATROOM režiséra Hideo Nakata ztvárnil roli Williama. Jeho další filmová role je ve filmu ALBERT NOOBS, kterou převzal po herci Orlando Bloomovi, který roli odmítl, aby mohl být víc se svou těhotnou manželkou. Dále se objevil ve filmu SAVAGES, ve kterém se spolu s Taylorem Kitschem snaží zachránit jejich společnou přítelkyni ze spárů mexického drogového kartelu.
Jeho oblíbenými filmy jsou například PULP FICTION, BIG LEBOWSKI, nebo KLUB RVÁČŮ. Za jednoho ze svých idolů označil herce Daniela Day-Lewise.

Herecká filmografie:
1984- Poldové
2000- Talk To Me
2001- Armadillo
2002- Bible- Nový zákon: Apokalypsa, Tom a Tomáš
2003- Rytíři ze Šanghaje, Coming Up, Behind Closed Doors
2004- Dead Cool, Family Business, Feather Boy
2006- Svědek, Pán zlodějů, Iluzionista
2007- Talk to Me, Nearly Famous, Baker Street Irregulars
2008- Dummy, On je fakt boží!
2009- Dar, Nowhere Boy
2010- Chatroom, Kick- Ass, The Phone
2011- Albert Nobbs
2012- Divoši, Anna Karenina
2013- Kick-Ass 2: Balls to the Wall





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co si myslíte o tomto herci?

Je strašně sexy!!! 37.2% (16)
Je to můj oblíbený herec 23.3% (10)
Neznám ho 20.9% (9)
Nelíbí se mi 18.6% (8)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama